Банани, які ми бачимо на українських прилавках, пройшли довгий шлях. Вони перетнули океан, вирвавшись із жарких обіймів плантацій Еквадору. Головна умова для вирощування бананів – вологі тропіки. Еквадор з цим не має жодних проблем: країна розташовується на екваторі, а тому вологість і температура в деяких районах тримаються на одній позначці практично цілий рік. Еквадор – найбільший постачальник бананів у всі країни світу. Бананові дерева такі схожі на людей! Вони живуть сім'ями та приносять плоди через дев'ять місяців. В принципі, банани не вибагливі. В еквадорських тропіках урожай збирають до шести разів на рік. Але якщо раптом похолодає бодай до +16 градусів, плоди замерзають і швидко гинуть. Якщо таке трапляється, то плоди намагаються обігріти. Накривають плівками та обкурюють димом. Для того, щоб банани не загнивали, на них надягають «комірці монашок» - щільний картон, який якраз і нагадує одяг монашок-послушниць. Банани зривають незрілими, зеленими. Вони дозрівають протягом двох місяців, поки нудьгують у трюмах корабля. Стільки часу займає шлях від плантації до магазину.